Av danielhedenbo

-

2 maj, 2015

  • aktiviteter
  • fågeltornskampen
  • nyheter 2015

Fågeltornskampen 2015

SOF genomför denna tävling lördagen 9 maj i hela Sverige.    Inför 2015 har BirdLife Finland på nytt i år utmanat BirdLife Sverige och svenska fågelskådare i ”Fågeltornskampen”. 2014 var hela 69 fågeltorn anmälda till Fågeltornskampen, varav 3 var från Värmland.

Under åtta timmar, från 05:00 till 13:00, räknas varje art som en poäng, hörd eller sedd av minst två av deltagarna i respektive fågeltorn.

För de som önskar infomaterial till Fågelskådningens dag med Fågeltornskampen (och även andra evenemang) kan rekvirera det från info@birdlife.se.

Anmäl ditt lag i förväg via e-post alt@birdlife.se Ange namnen deltagarna i laget, kontaktperson och mobilnummer. Anmälan och avanmälan går att göra fram till fredagen den 8:e maj. Mer info skickas till anmälda lag. Skicka även med en länk om ni vill länka information som finns på regionala eller lokala hemsidor från den här sidan.

Efter klockan 13:00 är det viktigt att så fort som möjligt e-posta en komplett artlista till alt@birdlife.se (se nedan). Det går också att SMS:a antalet arter i förväg till 0702 787428 Ange då lagnamn och antalet arter. Senast 16:00 måste resultatet från vår svenska Fågeltornskamp kommuniceras med våra finländska BirdLife-vänner eftersom de har en deadline för pressrelease angående landskampsresultatet.

Fågelskådningens dag

Genomförs 2015 söndagen den 10:e maj. Regionalföreningar och lokalklubbar arrangerar som detta evenemang denna helg.

Under Fågelskådningens dag arrangerar SOF:s regionalföreningar och lokala fågelklubbar publika aktiviteter. För att hitta de aktiviteter som arrangeras runt om i landet kan du exempelvis söka upp den förening eller klubb som ligger närmast geografiskt där du bor på hemsidan

Kvadratskådning

För dem som vill genomför vi även inom WOF även tävlingen ”Kvadratskådning” det är för dem som inte har tillgång till fågeltorn eller dylikt, men har en bra lokal att stå på, detta i samband med Fågelskådningens dag. Skådarpunkten skall vara 10×10 meter

Start sker valfritt från midnatt och avslutas 16:00

Spread the love